Det far du brug for nar du skal pa jagt

Er jagttegnet endelig i hus, så skal du selvfølgelig i gang med at planlægge din allerførste jagt! Der er mange ting, du skal have styr på, inden du kan drage ud på en jagttur. Denne guide har til formål at hjælpe dig godt fra start ved at informere dig om det væsentligste jagtudstyr, så du kan få det fulde ud af din allerførste tur på jagt.

Ordentligt jagttøj

Når du tager på jagt, er du som regel ude i naturen i flere timer ad gangen – uagtet vejret. Derfor er det en rigtig god idé at investere i noget ordentligt jagttøj.

Her er nogle ting, du bør kigge efter, når du køber tøj til jagt:

  • Det skal være høj kvalitet – så er levetiden nemlig længere.
  • Materialet skal ikke larme, således at du kan bevæge dig lydløst rundt i terrænet.
  • Tøjet skal være vind- og vandtæt.

Du kan med fordel klæde dig i flere lag, når du skal på jagt. På den måde kan du let tage et lag af, hvis du får det for varmt, og du kan omvendt tage et lag mere på, hvis du begynder at fryse.

Et gevær

Din riffel eller dit gevær er din bedste ven, når du skal på jagt. Det er vigtigt, at du kender dit gevær ud og ind, således at du ikke skal bøvle med det, når du har et dyr på kornet. Har du endnu ikke fundet det perfekte gevær, så find jagtudstyr der imødekommer alle behov hos Michaels Jagt.

En kikkert

Det er svært at se dyrene i skoven med det blotte øje. En kikkert er derfor et must-have, hvis du vil øge chancen for at få ram på dyret i første hug. Der findes forskellige typer af kikkerter på markedet – nogle egner sig eksempelvis bedre til dårlige lysforhold end andre.