De 3 mest optimale måder at opvarme din fritstaænde pool i haven

Der findes flere forskellige måder, som du kan opvarme din pool. På den måde, behøver du ikke at investere i en pool, som nødvendigvis kun kan bruges, når det danske vejr tillader det. Når du vælger at købe en form for opvarmning til din pool eller spa, så kommer det naturligvis an på, hvilken metode du vælger, som afgør, hvorvidt poolen kan bruges over vinteren.

Pool solvarmer

Udnyt solens stråler, ved at investere i solvarmere til din pool. Det er en effektivt, og også en miljøvenlig måde, som ikke kræver noget særligt, udover solens stråler. Du kan få somvarmere i forskellige versioner og størrelse, så det passer til din størrelse af pool. Du kan ogå koble flere solvarmere sammen. Solvarmere skal helst monteret på flade overflade, og så skal de naturligvis stå, så de får mest muligt sol. Man kan købe diverse tilbehør til sin solvarmer, såsom et termotæppel, som gør, at det holder bedre på varmen. At bruge solvarmere til at opvarme din pool, er nok den mest miljørigtige måde, men også den billigste.

Der findes også solpaneler, som man kan sætte op på taget, hvor solens stråler er stærkt, og hvor der sjældent er skygge, som der kan være i haven. Dog skal man sikre sig, at placeringen og hældningen, er korrekt, for at yde den bedste og optimale udnyttelse af solens stråler. Dog kan man også placere solpanelerne på jorden, eventuelt på et stiv, så længe den får masser af sol, og en hældning på 30 grader. Der er flere muligheder, når man har hus og have hus og have.

Pool varmepumpe

Du kan også købe en varmepumpe til din pool. Dette er en den bedste måde, hvis du har en nedgravet eller en fritstående pool. Sådan en varmepumpe er en luft-til-vand, som optager varmen i luften, og bruger den varme, til at varme vandet op. Lidt ligesom et køleskab, bare omvendt. Dog skal du sikre dig, når du vælger en varmepumpe til netop din pool, at ikke alle, er egnet til at blive brugt hele året rundt. Når du skal vælge en varmepumpe, så skal varmepumpens ydeevne i forhold til kW, passe til din pools størrelse. Hvis din pool er for stor, end hvad varmepumpen kan yde, så vil din pool aldrig nå at blive varm. Det er vigtigt med dækken over poolen, hvis du har en varmepumpe, både fordi, at så skal varmepumpen yde mindre, for at holde det varmt, så du kan spare på din el-regning.

Elektronisk elvarmer

Hvis du ikke tør satset på, at det danske vejr kan levere stråler nok til dine solevarmere, eller varme i luften nok til din luft-til-vand-varmepumpe, så kan du også køre opvarmningen 100% elektronisk. Dog er det den dyreste løsning, at det består udelukkende at strøm, som påvirker din el-regning. Til gengæld, så er det også sikret sig varmt vand, uanset vejr og vind. En elvarmer har en slags termostat, som automatisk måler vandets temperatur. Hvis det er for varmt, stopper den med at varme, hvis det det bliver for koldt, så går den igang. Den effektivt elektronisk opvarmer, kan varme cirka 1000 liter vand 1-2 grader på en enkel time.