Cnc maskinerne viser vejen frem

CNC maskiner står for Computer Numerical Control og er en relativ ny type maskine, der anvender automation og computerstyring på produktionsgulvet. Med CNC maskiner opnår virksomheder i meget større grad en præcision i produktionen, som ikke har været mulig før. 

CNC maskiner koster mere end de traditionelle maskiner som en drejebænk eller en båndsav, men har vist sig at være en investering, der hurtigt tjener pengene tilbage til virksomhedsejerne. Derfor lever vi nu også i en verden, hvor antallet af traditionelle produktionsmaskiner svinder ind år efter år, mens CNC maskiner viser vejen frem.

Hvordan fungerer CNC maskiner?

En CNC maskine kan være næsten hvilken som helst slags industriel maskine. Det, der gør CNC produktionen speciel er, at der i CNC maskinerne er indbygget en computer, der styrer og kontrollerer maskinens udførelse af alle opgaver. 

CNC maskiner er også i stand til at lave flere og mere fleksible bevægelser, hvilket gør dem i stand til at flytte og bearbejde materialer med en meget større grad af præcision. Nogle CNC maskiner anvender robotarme, der giver en stor smidighed i produktionsprocessen. 

Der investeres som oftest i CNC maskiner fordi deres evne til at automatisere produktionen med stor præcision er nærmest uovertruffen. Selv virksomheder, der ikke selv har investeret i CNC maskiner endnu, ser fordelen i denne form for automatiseret produktion og finder løsninger ved at række ud til virksomheder, der har CNC produktion. 

Fremtiden peger på CNC maskinerne allerede nu

Den store omstilling til CNC maskiner betyder også, at der nu findes firmaer, der eksisterer uden at de har en egen-produktion. Deres eneste formål på produktions gulvet er, at producere for andre virksomheder, der ønsker adgang til CNC teknologiens fordele i form af, at de kan få produceret deres produkter her. I Kina er der især stor fremgang i CNC maskine produktionen. Endnu et ud af mange eksempler, der viser, hvor fremtiden allerede er ved at føre os hen og hvor man skal investere hvis man vil være med på bølgen. 

Der er en grund til, at virksomheder foretrækker CNC maskiner

Fordi CNC produktion er så præcist automatiseret, så er der intet behov for særlig megen overvågning med hensyn til produktionen. Det betyder for virksomhederne, at de ser en betydelig besparelse på deres omkostninger.

Med CNC maskiner kan virksomhedsejere betro sig i meget højere grad til, at maskinerne udfører mange af de opgaver, der traditionelt har kostet penge i menneskelig arbejdskraft. CNC maskiner vinder ikke kun frem fordi de er billigere eller fordi de udfører et større antal ordrer mere præcist og hurtigt, men også fordi de garanterer en større sikkerhed på arbejdspladsen og større udnyttelse af resourcer og materialer. Når man taler med virksomhedsejere i dag, er listen lang når det vedrører fordelene ved at anvende CNC maskiner i produktionen.