Bliv meget klogere pa varmepumper

Hvis du leder efter et nyt opvarmningssystem til din bolig, der er mere budget- og miljøvenligt, så er det f.eks. en mulighed at overveje en varmepumpe. Men hvad er en varmepumpe egentlig, og hvad har den af funktioner?

Det bliver du meget klogere på her.

Skån miljøet med en varmepumpe

En varmepumpe er et opvarmningssystem, der bruger udendørsluft til at producere enten varmt vand eller varm luft indenfor. Den bruger derfor hverken olie, træpiller el.lign. Det er dermed en langt mere miljøvenlig løsning end så mange andre systemer.

En varmepumpe producerer langt mere varme, end hvad den selv bruger af energi. Det er et effektivt system, der sikrer, at du skåner miljøet så godt som muligt.

Vælg mellem luft-til-vand og luft-til-luft

Der findes flere forskellige varmepumper, for der er flere mærker, kvaliteter, størrelser m.m. Derudover bliver varmepumper delt op luft-til-vand-varmepumper og luft-til-luft-varmepumper. Den store forskel på luft-til-vand og luft-til-luft er, at den ene producerer varmt vand, og den anden producerer varm luft.

Hvad der fungerer bedst, kommer helt an på dine behov og din bolig. Hvis du er i tvivl om, hvilken varmepumpe du egentlig bør vælge, er det en fordel at få professionel rådgivning. Du finder f.eks. en varmepumpe fra Scanheat her.

Spar penge med en varmepumpe

I og med en varmepumpe er et effektivt system, der producerer mere energi, end den selv forbruger, så sparer du også nogle penge på dine varmeregninger fremover. Det koster naturligvis noget at installere og købe en varmepumpe, men du er nødt til at se det som en grøn investering i din bolig, for det er penge, du kommer til at tjene ind igen.

Hvor hurtigt du kommer til at tjene det igen, kommer bl.a. an på dit varmeforbrug. Men den slags er også muligt at få professionel hjælp til at beregne.