Bliv klar til sejlturen med det rette sejlertøj

Godt sejlertøj er blandt det vigtigste udstyr for enhver sejle-entusiast. Det bedste sejlertøj holder dig tør og er praktisk på sejlturen. Det fungerer i alt vejr, og det er designet, så det er både er funktionelt og pænt. Det rette sejlertøj skal kunne holde dig tør og varm, når du er ude at sejle. Samtidig med det, skal det være noget, du kan bevæge dig frit i. Der findes både inshore- og offshore sejlertøj. Forskellen på disse er blandt andet, hvor robuste de skal være i forhold til vand, blæst og kulde. Offshore sejler tøj skal således være enormt godt til at beskytte dig fra elementerne, når du er ude at sejle, mens inshore tøjet ikke behøver at være lige så robust. Inshore tøjet kan være pænere, da du møder væsentligt flere mennesker inde ved kysten end længere ude på vandet. De tekniske aspekter er dog bedre på offshore tøjet. Find det helt rette sejlertøj til dig, så du altid er klar til en sejltur.

Sejlertøj – inshore- vs. offshore sejlerjakker

Det kan være svært at se forskel på forskellige typer sejlertøj. Offshore sejlerjakker er altid dyrere i pris end inshore varianter. Udover denne forskel kan det dog være svært, at kende de to slags jakker fra hinanden. Inshore jakker er typisk lettere end offshore sejlerjakker. Denne slags tøj er designet til kystnære sejlture, hvor man altid er relativt tæt ved land. På disse ture kan du til næsten enhver tid vælge at sejle ind til landjorden, hvis vejrforholdene bliver meget rå. Når du derimod er på sejlture, hvor du kommer langt ud på havet og væk fra kysten, er det ikke altid en mulighed at sejle tilbage til kysten. Af den grund er offshore sejlerjakker bedre isoleret og helt vandtætte til forskel fra inshore jakker, som blot er vandafvisende. Derudover kan de mere teknisk og funktionelt.

Sejlertøj – sejlerbukser, som du kan bevæge dig frit i

Et andet essentielt stykke sejlertøj er dine sejlerbukser. Disse skal kunne strække sig, så du kan bevæge dig frit i dem. Derfor laves de i materialer, som kan strække sig meget, men som samtidig, selvfølgelig, holder dig tør og varm. Ligesom alt andet tøj til sejlads er sejlerbukser meget teknologiske og funktionelle, selvom de kan virke meget simple udadtil. De skal gøre dig sikker på, at du altid er tør og varm, når du er på sejltur. Derudover skal de kunne tørre hurtigt og være åndbare. De bedste sejlerbukser er udviklet, så de kan holde dig tør og varm samtidig med, at de er åndbare og strækbare.