Bilkøb eller leasing hvad er rigtigt for dig

Der er mange forskellige ting at tænke på, når du skal have ny bil. Du skal finde den helt rigtige model, der både har en god størrelse, har et udseende du synes om, og som har alt det ekstraudstyr, du godt kunne tænke dig. Men endnu en ting du lige skal overveje, er hvordan bilen skal finansieres – med det menes der ikke blot, at du skal have styr på det økonomiske, men også at du skal finde ud af, om bilen skal købes eller leases.

Køb – den langvarige løsning

Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil beholde den nyindkøbte bil i meget lang tid, kan det være en god ide at kigge på et køb fremfor leasing af bilen. Når du køber bilen, er det jo også dig, der ejer bilen – ikke en anden, som du teknisk set ”låner” fra. Det betyder også, at det er dig, der står for service og vedligeholdelse af din nye bil.

Det gælder også om at finde den rigtige finansieringsplan, fordi der faktisk kan være ret mange penge at spare – ligesom der ved køb er større chance for at kunne lave en aftale om et godt tilbud hos forhandleren.

Hvornår er leasing en god ide?

Det kan også være, at ideen om at have den samme bil i rigtig mange år ikke virker særlig tiltrækkende for dig, eller at du bare godt kunne tænke dig at prøve en ny type bil, men helst ikke vil bindes til den i alt for lang tid – og det er altså her, at leasing måske er den rigtige mulighed for dig.
Ved leasing, f.eks. Audi-privatleasing, binder du dig til en aftale, der måske løber over to år – det er altså ikke dig, der egentlig ejer bilen, men du kører bilen i den periode, kontrakten løber over.