Beskyt dit elektriske udstyr mod tordenvejr og lyn

Om sommeren er tordenvejr almindeligt, tilsyneladende dukker tordenvejr op ud af ingenting for at skabe kaos i dit nabolag eller derhjemme. Af og til kan disse lynstorme ødelægge din elektronik og give dig en kæmpebøde, i form af at du bliver nødt til at erstatte flere udbrændte enheder og el-apparater.

Heldigvis er der et par måder, hvorpå du kan beskytte dit elektriske udstyr på, under tordenvejr. At følge disse tips hjælper dine eldrevne enheder med at overleve det værste, sommerens tordenvejr kan byde på.

Frakobl dine enheder

Det bedste, du kan gøre for at undgå skader på dit elektrisk udstyr under tordenvejr, er at tage stikket ud af dine enheder, når det er muligt. Dette er den sikreste metode og den mest sandsynlige, at du beskytter dit elektriske udstyr ved tilfælde af tordenvejr. Frakobling af enheder fjerner dem fra el-anlægget, og hvis lynet rammer i nærheden og rammer dit hjems ledninger, er der ingen forbindelse fra dem til boligens el-system.

Montere en overspændingsbeskyttere

Overspændingsbeskyttere er et fantastisk forsvar, når det handler om at beskytte elektronik mod lynnedslag. Nogle gange er du måske ikke hjemme, når lyn opstår, og derfor så kan du ikke tage stikket ud af stikkontakter. Overspændingsbeskyttere arbejder for at aflede elektriske overspændinger i jorden i tilfælde af overbelastning. De fleste autoriserede og dygtige elektrikere tilbyder montering af overspændingsbeskyttere (SPD)

At slet ikke have nogen beskyttelse til dit hjem er en betydelig risiko, specielt hvis du bor udenfor en stor by som f.eks. København, hvor der i forvejen er mange lynledere opsat rundt omkring på bygninger. Dine elektroniske enheder ville sætte pris på en smule beskyttelse mod farerne ved lyn og tordenvejr. Frakobling af dine enheder er altid et glimrende valg for at sikre dem mod lyn, og overspændingsbeskyttere er gode investeringer, men de er begge løsninger ikke perfekte. En overspændingsbeskytter koster lidt i opstart, men se det som en god investering og der er i hver fald mange elektrikere der vil hjælpe, med montering af dem. Københavns Elektriker Gladsaxe er en af dem. Og så kan du selvfølgelig ikke trække apparaterne fra stikken hvis du ikke er hjemme.