Bamsestolen som at blive favnet af en bamse

Da en journalist skulle skrive en anmeldelse af Hans J. Wegners nye designerstol skrev han, at det føltes som at blive favnet af en bamse. Således fik stolen sit navn Bamsestol. Den blev tegnet helt tilbage i 1951, og er stadig den dag i dag en uhyre eftertragtet vare. Bamsestolen kan nemt koste op imod 100.000 kr., hvilket siger noget om kvaliteten af alt fra kvadrat, knapper og kæderrem, som er opført i læder.

Eksklusive møbler

Bamsestolen blev lanceret i det der viste sig at være en guldalder for dansk møbelkunst. Hans J. Wegener var sammen med Arne Jacobsen frontløbere for et stykke Danmarkshistorie, hvor flere af deres møbler udviklede sig til at blive store eksportsucceser, som endte med for alvor at sætte Danmark på verdenskortet over eksklusive møbeldesigns. Wegner skabte blandt andet Y-stolen, som har været i uafbrudt produktion siden 1950. Wegner anses som en af de mest anerkendte og kreative, danske møbeldesignere.

Sans for detaljen

Hans J. Wegener havde en særlig evne til at lave møbler, som så raffinerede ud, men samtidig havde et funktionelt ydre. Det gør sig også gældende for Bamsestolen. Wegner havde en baggrund som snedker, hvilket gav ham en stor forståelse for at arbejde med træ. Dette gav sig udslag i møblerne, som både kunne udstråle æstitik og blødhed på samme tid. Samtidig gik Wegner, som døde i 2007, meget op i, at det skulle være enkle møbler, som da også endte med at blive synonymet med dansk møbeldesign.

Moderne i 1951

Med Bamsestolen fortsatte Wegner sin stil med enkle møbler. Ideen var klar. Det skulle være en stol med plads til mange siddestillinger, så man kunne ændre stilling, uden at det gik ud over mageligheden og siddekomforten. Dette kan ses i den måde, som stolen er lavet på. Armlænene giver plads til, at man kan vende rundt og stadig have komfort. Stolens pris er både en reflektion af den interesse, der er for at anskaffe sig et stykke dansk klenodie, men også selve prisen på fremstillingen af møblet. Bamsestolen er bygget med et stel, der er så stærkt, at det er skabt til at holde år efter år. Bagbenene går igennem stolen og bliver til armlæn, hvor det yderste stykke ikke er polstret, men fremstår i træ. Således undgår man, at det stykke bliver beskidt, hvor man hviler hænderne eller tager fra.

Som med flere af de andre møbler hos Møbelpolstren.dk, så kan du bestille Bamsestolen i forskellige slags læder med mulighed for flere farver.