2 vigtige tips til når du kører på din atv på plader

Det er dejligt, at der er så mange muligheder for kørsel, når en ATV er på plader. Pludselig er du ikke længere begrænset til din egen private grund, men kan køre på alle offentlige veje, tage en tur på stranden eller i skoven, og have det sjovt de steder du har lyst til at være. 

Med en nummerplade på din ATV kan du tage det populære køretøj ud i bakkede landskaber, bruge den til arbejde i skoven og på mange måder have det sjovt og nemt, mens du får en masse ud af din ATV på plader

Men med udvidet område til sjov og spas, kommer der ofte også en udvidet form for ansvar omkring, hvordan du kører. Det vil vi kigge lidt på i det følgende. 

Lidt begynder tips til din ATV kørsel

Selvom du kan bruge din ATV på plader under samme færdselsregler som en bil, så er det vigtigt at huske på, at den ikke fungerer som en bil. En af begynder fejlene for ATV brugere er, at når de kører i høj fart og skal dreje, så kan de i nogle tilfælde vælte omkring. 

Fordi man kan køre sin ATV på plader alle steder og i al slags terræn, så betyder det også, at man ikke altid befinder sig på flade asfalt veje, som man gør med en bil. Derfor er fart og sving en kombination man skal være ekstra obs på, og hvor der kan ske ulykker. 

Samtidigt gør det ikke noget, at man bruger kroppen en smule mere, når man kører på sin ATV. Lidt ligesom man ville gøre på en motorcykel, men ikke helt. Det betyder, at når du kører på din ATV og vil dreje for at komme rundt om et sving, så gør det ikke noget, at du hjælper ATV’ens stabilitet ved at tilte din krop en smule til den samme side, som du drejer mod. 

Selvom du har en ATV på plader, så lær at kende den hjemme på din egen grund først

Det er ikke svært at køre på en ATV og det er også en af grundene til, at så mange forskellige mennesker og aldersgrupper synes det er sjovt at eje dette køretøj. Men, at du har din ATV på plader behøver ikke at være ensbetydende med, at du kører direkte ud i den offentlige trafik fra dag et. 

Hvis du er nybegynder, så er det en god ide at lære din ATV bedre at kende på din egen private grund. Det gør du nemmest ved at have det sjovt og foretage en masse forskellige manøvrer, hvad end det er opbremsning eller sving. 

Det tager ikke lang tid at få en god erfaring med din ATV, og når du har en ATV på plader, så har du på denne måde skabt større sikkerhed for dig selv og andre, når du kører ud i offentlig regi.